Sowa Tadeusa - Zielarka

Data:
20 maja 2008
Genetyka:
Czarodziej
Krew:
Ród szlachecki
Zdrowie:
100
Zawód:
uczeń vii roku
Pozycja w quidditchu:
pałkarz
Różdzka:
cyprys, 13 cali, dość giętka, popiół popiełka
Zamożność:
bardzo bogaty
Stan cywilny:
chłopak Blejk Blakłud
Tadeus Flint

Zielarka
Zielarka to niewielka sowa, która niezbyt wyróżnia się zachowaniem. Jest grzeczna, pucha z zadowoleniem na jakiś smakołyk. Jedynie je... Je, jak wariatka. Krew i skrawki mięsa myszy są na jej całym upierzeniu, jeśli skończy polowanie.
Data:
17 cze 2008
Genetyka:
Czarodziej
Krew:
Półkrwi
Zdrowie:
100
Zawód:
Klasa V
Pozycja w quidditchu:
Różdzka:
DĄB ANGIELSKI, WŁOS Z OGONA JEDNOROŻCA, 10 I 3/4 CALA, SZTYWNA
Zamożność:
Skromna
Stan cywilny:
Wolna
Mackenzie Wilcox-Atkinson

Drogi Tadeusie,
Cóż żeś uczynił niewinnej i mojej najdroższej współlokatorce Blake, że się do Ciebie nie odzywa?
Jakikolwiek jest powód tej zwady, zakładam, że twoja próba pogodzenia się z nią świadczy o Twych dobrych intencjach.
Przesyłam placek jabłkowo-cynamonowy z przepisu babci Atkinson, który jest w tej rodzinie od pokoleń.

Powodzenia w przeprosinach!

xx Kenzie

Sowa ma do nóżki przywiązany niewielki woreczek potraktowany zaklęciem zmniejszająco-zwiększającym, z którego Tadeus wyciągnie zapakowany starannie w brązowy papier placek.
Heathcliff, it's me, I'm Cathy
I've come home, I'm so cold
Obrazek Obrazek Obrazek
Let me in your window
Data:
07 paź 2007
Genetyka:
Czarodziej
Krew:
Półkrwi
Zdrowie:
100
Zawód:
Prefekt Hufflepuff
Pozycja w quidditchu:
Nielot
Różdzka:
9 cali, orzech, włos z głowy wili, giętka
Zamożność:
Klasa średnia
Stan cywilny:
Chyba na zawsze panna
Blake Blackwood

Tadeusie,

Trochę mi utrudniasz odkochanie się w Tobie. Czy mógłbyś być trochę mniej miły, uczynny i… kochany?

I czy przestaniesz mnie przepraszać, jakby to była Twoja wina?

Twoja na zawsze,
Blakey

Obrazek
Obrazek
Data:
07 paź 2007
Genetyka:
Czarodziej
Krew:
Półkrwi
Zdrowie:
100
Zawód:
Prefekt Hufflepuff
Pozycja w quidditchu:
Nielot
Różdzka:
Zamożność:
Klasa średnia
Stan cywilny:
Chyba na zawsze panna
Blake Blackwood

Tadeus,

Sowa Oliviera zaniemogła, więc poprosił mnie, żebym wysłała swoją z pytaniem jak mijają Ci wakacje. Mam nadzieję, że dobrze, że dużo odpoczywasz, ale też trochę tęsknisz za szkołą. U nas wszystko w porządku. Mama wynalazła nowe zaklęcie na wzrost dyni i te, które mamy w ogródku już są większe niż moja sypialnia, więc myślę, że konkurs na przystrojenie podjazdu na Halloween mamy w tym roku w kieszeni. Nasza droga sąsiadka pani Calloway już zielenieje z zazdrości, a przecież mamy raptem lipiec.

Może do października zdąży wybrać się na tamten świat. Ma przecież ze sto pięćdziesiąt lat.

Ufam, że zdrowie dopisuje i że przeszło Ci już przepraszanie mnie za ten niefortunny wypadek przy wyświadczaniu mi przysługi. Niestety wciąż zbyt często o Tobie myślę.

Przesyłam pozdrowienia od Oliviera (mówi, że życzy Ci czyraków na tyłku — kazał to dopisać pod groźbą przeczytania całego listu, a do tego nie mogłam dopuścić).

Twoja na zawsze,
Blakey

Obrazek
Obrazek
Data:
07 paź 2007
Genetyka:
Czarodziej
Krew:
Półkrwi
Zdrowie:
100
Zawód:
Prefekt Hufflepuff
Pozycja w quidditchu:
Nielot
Różdzka:
Zamożność:
Klasa średnia
Stan cywilny:
Chyba na zawsze panna
Blake Blackwood

Drogi Tadku,

Nie unikam, po prostu od kiedy ktoś wpadł na pomysł by mianować mnie prefektem, mam strasznie mało czasu.

Przepraszam.

Blakey

Obrazek
Obrazek
Data:
07 paź 2007
Genetyka:
Czarodziej
Krew:
Półkrwi
Zdrowie:
100
Zawód:
Prefekt Hufflepuff
Pozycja w quidditchu:
Nielot
Różdzka:
Zamożność:
Klasa średnia
Stan cywilny:
Chyba na zawsze panna
Blake Blackwood

Drogi Tadeusie,

Jak mijają Ci święta? U mnie w porządku — brat mojej mamy trochę przesadził z goblinim winem i prawie spalił nam przypadkiem choinkę, na szczęście Olivier zachował trzeźwość umysłu i zdążył rzucić zaklęcie deszczu w salonie. Było trochę mokro, ale śmiesznie.

Mam nadzieję, że podobały Ci się magiczne zielniki, które Ci wysłałam. I w ogóle, że do Ciebie dotarły! Moja rodzinna sowa była trochę zmęczona po dostarczeniu prezentów całej rodzinie, dlatego ufam, że mój prezent dotarł cały i że strony nie były namoknięte! Byłoby mi smutno, bo spędziłam nad tymi zielnikami dobre dwa tygodnie! Masz teraz dużo miejsca na prowadzenie swoich ziołowych zapisków.

Tęsknie za Tobą. Nie mogę się doczekać powrotu do szkoły.

Kocham,
Blake

PS Olivier nie był zachwycony powodem naszego “pogodzenia się”. Powiedział, że wyśle Ci wyjca, ale może tylko się zgrywał. Znasz go

Obrazek
Obrazek
Data:
Genetyka:
Czarodziej
Krew:
Ród szlachecki
Zdrowie:
100
Zawód:
Czarodziej
Pozycja w quidditchu:
Różdzka:
Zamożność:
Stan cywilny:
Złoty Znicz

WYJEC od Oliviera

TY… TYYYYY

MÓJ PRZYJACIEL I MOJA SIOSTRA?!

JAK TYLKO ZOBACZĘ ŻE BLAKE ZAPŁACZE PRZEZ CIEBIE TO SPRAWIE ŻE BĘDZIE CIĘ BOLAŁO. MOCNO. WIESZ GDZIE I WIESZ CO.

MÓJ PRZYJACIEL I MOJA SIOSTRA!

Serio, nie zrań jej, nigdy nie widziałem jej szczęśliwszej co przez ostatnie dni.

Olivier

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sowia Poczta”